Crumble – křupkatá drobenka
Tak jednoduchá, jak jen může být, skvělá a křupavá a tolik možností jak s ní naložit. Já jsem ji přidala do poháru se zakysanou smetanou, medem, pomerančovou šťávou a jahodami a do poháru s tvarohem a borůvkami. Potěší při hotelových snídaních vaše hosty, personál ji snadno a rychle připraví. Můžete ji upotřebit při přípravě lehkých letních desertů nebo doma dětem připravit ke svačině nebo snídani s čerstvým ovocem a jogurtem.
Crumble – křupkatá drobenka:
2/3 hrnku polohrubé mouky
na špičku nože kypříku
na špičku nože sody
¼ lžičky soli
½ hrnku měkkého másla
2/3 hrnku třtinového cukru
1 vejce
1 hrnek ovesných vloček
Smíchejte mouku, kypřík, jedlou sodu a sůl, smíchejte změklé máslo a cukr do hebka, smíchejte to dohromady, přidejte vejce a vločky a smíchejte vše dohromady.
Dejte na pečící papír, zlehka zmáčkněte, pečte cca 20 min odhadem na 180/200.
Nechte vystydnout, statečně odhánějte zájemce, rozlámejte na kousky podle potřeby.
Drobenka se dobře uschová ve sklenici v lednici nebo na chladném místě.