Hráškový humus
Recept na hráškový humus
(4 osoby, vegetariánské, veganské, Metabolic balance)
Miska vyloupaného hrášku cca 3 dcl
3 lžíce vašeho oblíbeného oleje (já použila z vinných jadýrek)
šťáva z ½ citronu a kůra
2 stroužky česneku
1 cm oloupaného zázvoru
1 jarní cibulka
3 lžíce tahini
sůl
Mám to štěstí, že pro jarní hrášky chodím na záhon k naší stodole. Ty čerstvě utržené jsou prostě jedinečné, a tak po mnoha návštěvách a trhání hrášků do pusy jen tak pro radost došlo i na oblíbený hráškový humus. Využijte pro přípravu rychlé, zdravé večeře nebo jako svačinku pro děti.
I s vylupováním hrášku zvládnete přípravu během pár minut. Stojí za to vyzkoušet místo klasiky s cizrnou, obzvláště v letní hráškové sezoně.
Vyloupejte hrášky, očistěte a najemno nakrájejte jarní cibulku, oloupejte zázvor a česnek.
Česnek rozmačkejte. Všechny dobroty rozmixujte (já jsem použila ponorný mixer).
Dochuťte solí, případně citronem. Podávejte s nachos, topinkami, čerstvým chlebem, ve verzi MB s žitným chlebem.
Tip: dejte pozor na přezrálé hrášky, ty do humusu určitě nedávejte, byl by hořký.
S láskou váš Tymián.