Kuře pečené s dijonskou hořčicí, medem, citronem a estragonem
Kuře pečené s dijonskou hořčicí, medem, citronem a estragonem
6 porcí
Příprava 10 minut
Pečení cca 60 minut
6 porcí kuřete nebo klidně 1 větší kuře
2 lžíce másla
sůl, pepř
1 citron nakrájený na osminky
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
1 červená cibule nakrájená na osminky
hrst čerstvého estragonu nebo 1 lžička sušeného estragonu
Smíchejte v míse dijonskou hořčici, med a estragon. Do marinády vložte kuřecí porce a nechte několik hodin marinovat (klidně i přes noc). Umyjte pečlivě brambory i se slupkou a dejte na dno pekáčku, cibuli nakrájejte na osminky a citron také. Marinované kuře položte na brambory, přelijte zbytkem marinády, obložte cibulí a dílky citronu. Osolte a opepřete, přidejte máslo.
Pečte pod alobalem pomalu do změknutí na cca 180 °C, občas podlijte vývarem nebo vodou, potom odkryjte a pár minut dopečte bez alobalu, aby mohla vzniknout kůrčička. Určitě pečení bez alobalu ohlídejte, vzhledem k medu a hořčici se kuře může rychle připálit.
Poměrně často zápasím s místem v lednici, zvláště teď, když pořád zkouším pomalé kynutí, tak dávám maso marinovat do velmi dobře skladného sáčku na potraviny se zipem na jednoduché uzavření.
Mám to štěstí, že pro estragon chodím na záhon s výhledem na Blaník, ale skvěle poslouží i sušený, který snadno koupíte.
Hodně štěstí s pečením a dobrou chuť přeje Kateřina.