Pomalu dušené hovězí s hrubozrnnou hořčicí a švestkovými povidly
Pomalu dušené hovězí s hrubozrnnou hořčicí a švestkovými povidly
pro 6 osob
1000 g hovězí maso (já jsem použila z krku, ale na tento recept se hodí i kližka nebo zadní)
2 červené cibule nakrájené na hrubo
2 lžíce oleje nebo přepuštěného másla
3 bobkové listy
sůl, pepř
2 lžíce hrubozrnné horčice, použila jsem Bornier
2 lžíce švestkových povidel
2 dcl červeného vína na podlévání
V litinovém hrnci si na oleji nebo přepuštěném másle připravte základ. Orestujte cibuli do hněda, dlouho a pečlivě na mírném plameni, přidejte bobkový list, hořčici a povidla. Na kostky nakrájené maso přidejte a orestujte. Osolte a opepřete. Podlijte červeným vínem a pomalu duste pod pokličkou cca 3 - 4 hodiny. Podávejte s chlebem, opečeným bramborem, bramborovými knedlíky nebo noky.