Pomalu dušené hovězí s hrubozrnnou hořčicí a švestkovými povidly



Vafle

Pomalu dušené hovězí s hrubozrnnou hořčicí a švestkovými povidly

pro 6 osob

 

1000 g hovězí maso (já jsem použila z krku, ale na tento recept se hodí i kližka nebo zadní)

2 červené cibule nakrájené na hrubo

2 lžíce oleje nebo přepuštěného másla

3 bobkové listy

sůl, pepř

2 lžíce hrubozrnné horčice, použila jsem Bornier

2 lžíce švestkových povidel

2 dcl červeného vína na podlévání

V litinovém hrnci si na oleji nebo přepuštěném másle připravte základ. Orestujte cibuli do hněda, dlouho a pečlivě na mírném plameni, přidejte bobkový list, hořčici a povidla. Na kostky nakrájené maso přidejte a orestujte. Osolte a opepřete. Podlijte červeným vínem a pomalu duste pod pokličkou cca 3 - 4 hodiny. Podávejte s chlebem, opečeným bramborem, bramborovými knedlíky nebo noky.