Rajčata zapečená s parmazánovou drobenkou a bylinkami



Rajčata zapečená s parmazánovou drobenkou a bylinkami

Dozrávající rajčata všude okolo, všimli jste si někdy, že rajčatové větvičky krásně voní a zlatavě se třpytí? Tady jeden z oblíbených receptů...

Rajčata zapečená s parmazánovou drobenkou a bylinkami

4 porce

10 rajčat/mám ze zahrady oblíbená Tomina

1 lžíce třtinového cukru

2 lžíce másla

5 lžic parmazánu

1,5  hrnku strouhanky

sůl, pepř

1 lžička jemně nasekaného čerstvého tymiánu

1 lžíce jemně nasekané petrželky

1 lžička jemně nasekaného dobromyslu

 

Připravte si zapékací misku a předehřejte troubu na 180° C. Rajčata nakrájejte na půlky, každou půlku trošku posolte a lehce pocukrujte třtinovým cukrem. V misce prsty promíchejte nakrájené máslo, nastrouhaný parmazán, strouhanku, sůl, pepř a jemně nasekané bylinky. Porci drobenky lehce zmáčkněte mezi prsty a malý bochánek dejte na každé rajče.

Pečte na plechu na pečicím papíru v předehřáté troubě dozlatova. Jako příloha jsou skvělé šťouchané brambory. U nás doma je máme rádi i ve vychladlé variantě jako studenou letní večeři. Doporučuji také klientům do restaurace, bistra nebo kavárny s malým pohoštěním jako vynikající vegetariánské jídlo.