Tipy a recepty
Grilované cuketky s cherry rajčaty a těstovinovou rýží
Babí léto láká k poslednímu sklízení rajčat a cuketek ze záhonu, a když se k tomu přidají lískové ořechy, vznikne skvělá kombinace.
zobrazit detailTrhané vepřové s opečenou rýží
Trhané vepřové s opečenou rýží je lahůdka, které neodoláte. Chutná skvěle a vypadá dobře na talíři...
zobrazit detailBrownies – pochoutka pro milovníky čokolády
Višňové brownies jsou pochoutkou, která se dá kombinovat se zakysanou smetanou, vanilkovou zmrzlinou nebo pribináčkem...
zobrazit detailJídelníček na míru
Mít připravený jídelníček na míru právě pro svůj projekt, nebo ho nechat připravit v rámci hotelového a gastronomického poradenství, je z mnoha důvodů důležité.
zobrazit detailChléb s avokádovou pomazánkou
Chléb s avokádovou pomazánkou chutná skvěle, zasytí a ještě je plný vitaminů. Přidejte salátek a máte zdravou svačinu nebo večeři...
zobrazit detailJak ustát nouzový stav a nezbláznit se?
Otázky, které teď nejčastěji dostávám – aneb jak ustát nastalou situaci a nezbláznit se.
zobrazit detailJablkový koláč s vanilkovým pudinkem
Báječný jablkový koláč s vanilkovým pudinkem, na kterém si pochutnáte doma všichni.
zobrazit detail3 nejlepší recepty na masové kuličky
3 nejlepší recepty na masové kuličky. Jsou rychlé, jednoduché, do sendviče, k těstovinám, k šťouchaným bramborům, vybrané jen podle vaší chuti.
zobrazit detailLetní salát s rukolou, fetou, melounem a borůvkami
Lehká letní večeře, připravená během chvilky, která potěší chuť, zrak i čich, a hlavně vaše ke stolu pozvané hosty.
zobrazit detailBorůvkové smetanové sušenky
Borůvkové smetanové sušenky - rozplývají se na jazyku a na letní výlety jsou jako dělané. Nejlepší jsou z čerstvě natrhaného ovoce.
zobrazit detailKřupavý brokolicový salát se slaninou
Ke svačině či večeři se hodí tenhle salát z brokolice se slaninou a ořechy. Já použila kešu, protože byly zrovna po ruce. Ale s mandlemi ho máme u nás doma také moc rádi...
zobrazit detailBarevná pyré
Voňavá, barevná a skvělá jsou zeleninová pyré v tomhle příspěvku. Někdy nevím ani jaké vybrat. A vy je tady máte jedno vedle druhého.
zobrazit detailBramborové placičky s chorizem a parmazánem
Zbyly vám doma uvařené brambory? Potřebujete rychlou večeři? Nebo s touhle dobrotou dopředu počítáte a uvařili jste brambor ve slupce víc? Každopádně doporučuji vyzkoušet tuhle rychlovku ve více variantách. Dobrou chuť přeje Kateřina z Jak voní tymián.
zobrazit detailKvětákový krém s parmazánem
Sametově hladká a hustá květáková polévka, která báječně zahřeje, zasytí a uspokojí chuťové buňky. Uvařte ji pro rodinu, přátele nebo jen tak pro sebe...
zobrazit detailJak se podniká v gastroporadenství - rozhovor pro pořad Na volné noze
Rozhovor s Robertem Vlachem pro pořad Na volné noze, který se věnoval tématu, jak se mi podniká jako gastrokonzultantce českých restaurací, pekáren, hotelů a dalších provozů...
zobrazit detailGrilovaný hermelín s jarními cibulkami a slaninou
Grilovaný hermelín s jarními cibulkami a slaninou je báječnou pochoutkou pro teplé letní večery...
zobrazit detailPlacičky na pět způsobů
Na grilování, pikniky, výlety, podávejte horké nebo studené, zabalené s sebou na letní cestování. Placičky z různých zdravých dobrot vám budou chutnat všude...
zobrazit detailPomalu dušené hovězí s hrubozrnnou hořčicí a švestkovými povidly
Pomalu dušené hovězí s hrubozrnnou hořčicí a švestkovými povidly chutná skvěle s chlebem, opečeným bramborem, bramborovými knedlíky nebo noky...
zobrazit detailVafle
Vafle, lahůdka na mnoho způsobů. Aneb jak se kreativně rozvinout v neděli ráno nebo odpoledne?
zobrazit detailGaletka s pečenou podzimní zeleninou
Galetka s pečenou podzimní zeleninou nebo s kuřecím masem a hermelínem je lahůdka...
zobrazit detailSalát ze zelené čočky s pečenou mrkví
Nachystejte si k večeři nebo jako prima svačinu s sebou do práce. Je to vegetariánské a metabolic balance...
zobrazit detailKuře pečené s dijonskou hořčicí, medem, citronem a estragonem
Kuře pečené s dijonskou hořčicí, medem, citronem a estragonem chutná skvěle a taky dobře vypadá...
zobrazit detailBorůvkový koláč se skořicí
Borůvkový koláč se skořicí provoní váš domov a třtinový cukr vytvoří na povrchu koláče báječnou křupku. Se zakysanou smetanou chutná nejlépe...
zobrazit detailRajčata zapečená s parmazánovou drobenkou a bylinkami
Dozrávající rajčata všude okolo, všimli jste si někdy, že rajčatové větvičky krásně voní a zlatavě se třpytí? Tady jeden z oblíbených receptů...
zobrazit detailHráškový krém s mátovými krutonky
Úroda hrášku a máty na zahradě překonala očekávání a tak přináším další možnost jak si kreativně poradit s báječnou hojností.
zobrazit detailZeleninové crudité se sýrovou pomazánkou s česnekem
Recept na jednoduchou sýrovou pomazánku mě už několikrát zachránil. Dá se využít při mnoha příležitostech...
zobrazit detailJosefovy selské bagetky
Zlatavě hnědé selské bagetky si můžete podle receptu pekaře Josefa připravit i doma a vyparádit dle chuti semínky, ořechy nebo sušenými rajčaty...
zobrazit detailVelikonoční bylinková omáčka
Vždy když jsou moji velikonoční koledníci úspěšní a vrátí se s košíkem, přemýšlím, kam s uvařenými vajíčky. Tady je jeden recept.
zobrazit detailLívance na mnoho způsobů
Lívance jsou senzační na snídani, úplně jednoduše jen s cukrem a skořicí, ke svačině, ve slané variantě jako předkrm nebo příloha k hlavnímu jídlu, a co teprve jako moučník třeba s karamelizovanými jablky.
zobrazit detailŠpagety s ořechovým pestem a sušenými rajčaty
Ořechové pesto je voňavé a lze jej použít na několik způsobů. Porce na těstoviny pro 8 osob...
zobrazit detailTofu s pečenou cibulkou, karotkou, kapustovými listy a žitným chlebem
Tofu je ideální na přípravu vegetariánského, veganského nebo Metabolic balance jídla a navíc jeho neutrální chuť a skvěle absorbuje chutě a vůně dalších surovin...
zobrazit detailŠvestková omáčka
U přátel v Bílé-Mezivodí v Beskydech letos poprvé sněží, takže se recept na švestkovou omáčku může zdát trochu scestný, ale...
zobrazit detailParmazánová remuláda
Doufám, že si užíváte krásné srpnové dny a máte čas na chystání dobrot pro rodinu nebo kamarády...
zobrazit detailPosypka na salát nebo chroupání na letní párty
Posypka na salát pro vaše hosty, chroupání na letní párty nebo motivační balíček do škatulky do práce...
zobrazit detailHráškový humus
Mám to štěstí, že pro jarní hrášky chodím na záhon k naší stodole. Ty čerstvě utržené jsou prostě jedinečné, a tak po mnoha návštěvách a trhání hrášků...
zobrazit detailSmoothies
Smoothies - je zábavné je vytvářet, navíc jsou snadná, jsou chutná a skvěle přenosná.
zobrazit detailNedělní dort s jahodami
Co s vanou plnou jahod? Urodilo se jich obzvlášť v naší staré vaně, kde jsou jahody chráněné před rozmary počasí.
zobrazit detailCrumble – křupkatá drobenka
Tak jednoduchá, jak jen může být, skvělá a křupavá a tolik možností jak s ní naložit...
zobrazit detailRecepty na našich 5 oblíbených ochucených máslíček
K Josefovým houstičkám, do těstovin, ke kuřecímu nebo k pstruhovi, nebo jen namazat na pečivo...
zobrazit detailNedělní máslové houstičky od Josefa
Začněte s námi péct, určitě to dobře dopadne. Jako první z řady skvělých a osvědčených receptů pro vás pekař Josef nachystal máslové houstičky. Podívejme se na recept i na praktické rady.
zobrazit detailCitróny, citróny a citróny
Citrony jsou naprosto skvělé, nádherné svojí vůní, barvou, energií. Provoňte svůj domov, kavárnu, hotelové prostory či restauraci za pomoci aromalampy citrusovou vůní.
zobrazit detailCo máte ve špajzu?
Dokážete připravit během pár chvil dobré jídlo jen z toho co máte běžně doma?
zobrazit detailO mrkvi
Mrkev zlepšuje zrak a náladu, jen vidět její barvu vám zlepší den. Na to, abychom z mrkve dostali co nejvíc, potřebujeme téměř hrubé násilí. Nejlépe uvařit nebo odšťavnit nebo žvýkat a žvýkat a žvýkat.
zobrazit detail