Švestková omáčka



Švestková omáčka

U přátel v Bílé-Mezivodí v Beskydech letos poprvé sněží, takže se recept na švestkovou omáčku může zdát trochu scestný, ale já jsem teď na zahradě objevila poslední voňavé a sladké švestky a připravila z nich dobrotu jménem švestková omáčka.

Recept na švestkovou omáčku:

10 švestek
1 velká cibule
2 cm zázvoru
1 lžička cukru krupice
1 lžíce povidel
1 lžíce vinný ocet
2 lžíce oleje
sůl, pepř

Švestky, zázvor a cibuli nakrájejte najemno, na oleji orestujte, přidáte povidla, podle potřeby cukr, necháte zkaramelizovat a zakápnete vinným octem. Dochuťte solí a pepřem a můžete začít čarovat…

Na grilovaný hermelín, k listovým salátům, do sendviče se sýrem ke svačině, k pečeným masům, ke grilované zelenině, tam všude se bezvadně hodí. Horká i studená zahřeje jak tělo, tak duši. 

S láskou Tymián.