Tofu s pečenou cibulkou, karotkou, kapustovými listy a žitným chlebem
Vařím s tofu doma a ráda ho přidávám na jídelní lístky jako vegetariánské, veganské nebo Metabolic balance jídlo.
Lehce a rychle se připravuje. Má neutrální chuť a skvěle absorbuje chutě a vůně dalších surovin. V mojí kuchyni se nejčastěji přátelí s česnekem, medem, sójovou omáčkou, spoustou čerstvé zeleniny, bylinami a chilli. Dodá tělu bílkoviny, vápník, železo, sodík, draslík, fosfor, vitamíny řady B a vitamín E.
Po otevření ho uchovejte v chladu, v uzavřené škatulce nebo sklenici, ponořené do vody, kterou je potřeba měnit. Vydrží 4 až 5 dní.
Recept na tofu:
(1 porce; vegetariánské, veganské, Metabolic balance; jednoduchý, rychlý oběd nebo večeře)
100 g tofu
1 lžíce rostlinného oleje (použila jsem z vinných jadýrek)
1 malá cibule
2 kapustové listy
1 malá karotka
1 lžička sójové omáčky
kousek chilli papričky
1 krajíc žitného chleba
citronová kůra, sušený tymián a oregano
Na rozpáleném oleji orestujte nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte na tenké plátky nakrájenou karotku, nakrájené listy kapusty, na tenké nudličky kousek chilli papričky a kostky tofu.
Restujte ca 5 minut, přidejte natrhané kousky žitného chleba a zastříkněte sójovou omáčkou.
Promíchejte a podávejte.
S láskou váš Tymián.