3 nejlepší recepty na masové kuličky



3 nejlepší recepty na masové kuličky

3 nejlepší recepty na masové kuličky

Rychlé, jednoduché, do sendviče, k těstovinám, k šťouchaným bramborům, vybrané jen podle vaší chuti. Můžete vyzkoušet z některým z podzimních zeleninových pyré nebo s parmazánovou remuládou nebo švestkovou omáčkou, které najdete mezi dalšími mými recepty. Jsou báječné nejen k obědu nebo večeři, ale také ke svačině nebo na párty.

 

porce pro 4 osoby

Pikantní hovězí kuličky se slaninou a čedarem:  

600 g mletého hovězího

1 celé vajíčko

½ hrnku strouhanky

2 papričky chalapeňos zbavené semínek, nakrájené na kostičky

100 g anglické slaniny nakrájené na kostičky a opečené

1 malá lučina

3 lžíce strouhaného čedaru

1 stroužek česneku nastrouhaný

Sůl, pepř

 

Suroviny dobře promíchejte a vytvořte kompaktní směs, lžící nebo rukama namočenýma do studené vody vytvarujte masové kuličky. Pečte na pečicím papíru v troubě na plechu na 180 stupňů cca 15 – 20 minut.

 

Masové kuličky s paprikou a žampiony:

Na pánvi na lžíci oleje opečte:

1 cibuli nakrájenou najemno

50 g žampionů, oloupaných a nakrájených na malé kostičky

1 hrnek barevných paprik nakrájených na malé kostičky

Orestujte do změknutí.

Směs přidejte do mísy s:

300 g mletého vepřového

300 g mletého hovězího

60 g strouhanky

2 lžícemi parmazánu

2 vajíčky

Solí a pepřem

 

Směs pořádně propracujte a lžící nebo rukama namočenýma do studené vody vytvarujte masové kuličky. Pečte na pečícím papíru v troubě na plechu na 180 stupňů cca 15 – 20 minut.

Hodí se k sýrové omáčce a pečeným bramborům.

 

Masové kuličky z kuřecího se šalvějí

600 g mletého kuřecího

1 houska nebo rohlík nakrájená na kostičky a namočená do mléka, budete potřebovat cca ½ hrnku

2 vejce

2 drcené stroužky česneku

Hrst šalvějových lístků

50 g na kostičky nakrájené a opečené slaniny

Sůl, pepř

 

Všechny suroviny z receptu pořádně propracujte a lžící nebo rukama namočenýma do studené vody vytvarujte masové kuličky. Pečte na pečícím papíru v troubě na plechu na 180 stupňů cca 15 – 20 minut.

Hodí se k rajčatové omáčce, těstovinám nebo bramborové kaši.

Dobrou chuť přeje Kateřina